Жени и деца съставляват две трети от пострадалите при , които са

...
Жени и деца съставляват две трети от пострадалите при , които са
Коментари Харесай

СЗО: Повечето жертви при земетресението в Афганистан са жени и деца


Жени и деца съставляват две трети от пострадалите при  , които са били приети в болница с тежки пострадвания, сподели в понеделник ръководителят на службата за незабавна реакция на Световната здравна организация (СЗО) в страната.

Администрацията на талибаните сподели, че при земетресенията в събота, които бяха измежду най-смъртоносните в света тази година, след земетресенията в Турция и Сирия, при които към 50 000 души бяха убити.

" Земетресението се случи към 11 часа сутринта, когато мъжете бяха отвън къщите , тъй че множеството от ранените и починалите са дами и деца, които са били вътре в къщите по това време ", сподели доктор Алаа Абу Зейд от СЗО пред Ройтерс във видео изявление.

" Две трети от тези с тежки пострадвания, които са признати в болничното заведение, която видях през вчерашния ден, са деца и дами ", сподели той, имайки поради времето си в Херат след земетресението.

Той също по този начин предизвести, че финансирането на филантропичните интервенции остава сериозно, като световното внимание и финансиране се отклонява от Афганистан. Това може да се дължи на конкуриращи се или зараждащи рецесии по света , като в Близкия изток и Украйна , и на фона на опасенията по отношение на рестриктивните мерки на талибаните за дамите, споделят дипломати и чиновници на филантропичните организации.

Абу Зейд сподели, че е " опустошително " да се види броят на децата в болница в сериозно положение.
 Стотици починали и хиляди ранени след земетресението в Афганистан
Стотици починали и хиляди ранени след земетресението в Афганистан

Очаква се броят им доста да нарасне заради огромните опустошения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР